Humlekasse

Humlekassen HumLen er produsert i malmfuru, et kortreist, norsk og miljøvennlig byggemateriale. Malmfuru er naturlig impregnert, ved at harpiks tetter porene mellom cellene i kjerneveden. Den tette trestrukturen hindrer veden i å ta opp fuktighet og beskytter derfor mot råte og soppangrep. Materialvalget gjør HumLen til et bærekraftig langlivet produkt, som var det viktigste kriteriet under designprosessen.
Et godt eksempel på byggverk hvor kjerneved er brukt er de 1000 år gamle stavkirkene våre!

Taket har en organisk konveks form i front. Dette designet er både estetisk og har en viktig funksjonell egenskap; regnvann vil kunne renne naturlig av taket og dermed forkorte tørketiden. Noe av det viktigste for et humlebol er at det er tørt, lunt og med god ventilasjon. Den totale egenvekten gjør også kassen svært (stryk) stabil i vær og vind. 

Selve kassen er enkel i sin utforming. Det er anvendt tresammenføyning av typen svalehaleskjøt, en sammenføyningsteknikk som er mye brukt ved skjøting av tre. Teknikken forhindrer at trestykkene sklir fra hverandre ved hjelp av motstandskraft.

Treverk er et levende materiale, og vil naturlig nok endre seg i både tekstur og valør etter sesonger i vær og vind. Den gylne ferske valøren vil gå over i en mer gråtone; se for deg de gamle laftede setrene våre i fjellheimen! Disse er også bygd med malmfuru!

Utsatt for vann vil treverk svelle, for så å krympe igjen når det tørker. I disse prosessene kan det oppstå sprekker i emnet, men det viktigste er at det ikke kommer vann inn i humlekassen. Malmfuru er som tidligere nevnt naturlig impregnert. Tvers igjennom

Humlekassen HumLen er produsert hos iVekst i Larvik. iVekst er en VTA bedrift (varig tilrettelagt arbeid) og Len Design setter stor pris på dette samarbeidet.

Bestill humlekasse